fööörlåt mig

Jag har inte bloggat på 3 dagar... jag måste skärpa mig! Men det är så att jag inte haft "tid" eller direkt ork. Efter skolan är jag helt död. I fredags somnade jag framför tvn kl 21, hahaha då var jag trött! Men ja jag ska bättra mig på att blogga iaf :) Tur att Hanna bloggar så att bloggen får liv haha :) tänkte göra ett tips inlägg senare, får se vad det kan vara ;)

PUSS! ♥

ääntligen helg

ikväll blire fredags myyyyyyys (8)
Idag blev vi filmade i skolan!!11 svt kom för nån politiker berättade massa om det där med politiker hah.
Så snart kanske jag kmr vara med på tv, vem vet.
Snart ska jag ner till ica och köpa fetaste godispåsen och tjocka som fan ikväll för mig själv till spykids är as sugen på att se det. + att jag var ute och sprang igår så har fkt förtjänat en stooooor godispåse.

lägger nog upp tips ikv om orkar puss!

                                                                                                                  

toorsdag!

Inte alls på blogg humör just nu. är hur trött som helst så vill helst bara gå och sova :( tur att det är fredag imorn så det kan bli helg nångång. saknar sovmorgon! skolan idag var helt okej :) Vi hade engelska lektion innan lunch och då satt vi vid datorn och svara på frågor vår lärare hade skrivit. Rätt enkelt vare, typ frågor om sig själv. sen när man var klar och andra inte var det så var det bara att sitta vid facebook eller blogga haha ;) sen på eftermiddan var vi med 2orna och 3orna och gjorde uppgifter haha. sen hem och vara med Lina :)

nej nu ska jag slappa framför tvn. pussar!

lovar att det blir bättre bloggning i helgen när man inte är så trött :)

Ananasdriiink!


Du behöver:
4 glas
2 dl isbitar
5 dl ananasjuice
3 dl apelsinjuice
1 dl citronjuice
ananasskivor

såhär gör du:
Blanda alla ingridenser och hälften av isen i en mixer. Slå upp i ett glas, sätt dit en ananasskiva. Lägg i resten av isen. Sen är det klart!



VECKANSBLOGG TÄVLING #2



Nu tänkte vi dra igång en veckansblogg tävling igen. Eftersom den förra blev väldigt bra och veckansblogg tävling är alltid roligt så kör vi nu igen! Ni anmäler er genom att skriva "jag/vi är med" eller nånting sånt :) sen på lördag väljer vi ut finalisterna igen. Då är det bara för era läsare att börja rösta på er så att ni vinner! :D Dom kan rösta mellan lördag-tisdag, sen räknar vi rösterna och avslöjar vinnaren :) SÅ ANMÄL ER I DETTA INLÄGG! Lycka till!

stress stress

Igår var jag trött och nu är jag stressad, bra...
gör ett tipsinlägg senare nu måste jag dra puss!

VINNAREN AV VECKANS BLOGG!

Nu har vi räknat röster och det var otroligt jämt mellan 1an och 2an, men någon måste vinna och i Sistah'sis fösta Veckansblogg vann...


                                      
http://olls.webblogg.se/

Grattis! Ditt pris är att få en länkning till din blogg i 2 veckor! :)

Glöm inte snart är det dax för en ny veckans blogg tävling.

tröttast?

Jag är H E E E E L T slut! Efter att ha gått lite mer än en vecka så har jag redan blivit skol trött.. och inte nog med det så lägger jag mig as tidigt. På lovet var man ju uppe hela natten och sov bort halva dagen. Men nu är det att sova vid 10-11 och sen gå upp vid halv 7. USCH FY OCH BLÄ!

Idag har jag varit i skolan hände inte så mycket kul. Vi satt på föreläsning i 2 hela timmar! TVÅ TIMMAR! det var as jobbigt. Men det handlade om studie teknik och det är ju alltid bra att kunna. Men efter 3o min orkar man ju inte lyssna längre, så typ alla satt och sov. x)
Sen följde jag med pappa på husvisning. Vi kanske ska flytta snart, vem vet. Just nu sitter jag här och väntar på att fångarna på fortet ska börja så man kan få sova sen haha.



Byta färg på föremål

Tänkte nu göra ett så enkelt inlägg som möjligt om hur man byter färg på ett föremål. Finns såklart flera olika sätt att göra detta på och alla gör vi olika, men det här sättet tkr jag själv är enklast.


1.
Börja med att öppna den bild du vill ha. Tryck sedan på Nyans/mättnad..


2. Välj sedan den färg du vill göra föremålet till.

Nu valde jag ett enkelt föremål kanske, men om det är så att du har en bild med mkt saker i och det är en liten grej du vill ändra färg på så gör du precis som dessa 2 punkter. Sen tar du bara penseln med en svart färg och målar på alla saker du vill ta bort färgen på samtidigt när du har Nyans/mättnad markerad i "menyn".


Såhär. Du har Nyans/mättnad markeras samtidigt som du har penseln svart. Sen är det bara att börja måla på de föremål du vill ha orginalfärgen på igen. Råkar du måla fel byter du bara till vit pensel så målar du färgen du valt igen. Superenkelt! :) Skrev Sistah'sis med svart färg, då fick jag orginalfärgen tillbaka igen.

Tröttare än tröttast!

Seg dag idag. Tåget blev försenat imorse så jag blev försenad till skolan jag med. Men gjorde inte så mkt tror jag. I skolan blev det att gå på stan i grupper och göra uppgifter, var väl sådär haha. Men imorn blir det vanlig dag i skolan :) dessutom ska vi få våra datorer :D yeey!

Har inte så mkt att skriva förutom att jag är riktigt trött. Ikväll ska vi säga vem som vunnit veckans blogg iaf :) SÅ MISSA INTE!



trött men glad flicka!

BABY PANDA

Är inte dessa pandor något gulliga? HAHAHAHAHA första gången vi såg denna garva vi sönder, seriöst!



örebruu

Idag har jag känt mig skit seg och är typ helt slut nu.
Dagen spenderades i skolan men sen direkt efter så stack vi till örebro och fika.
AS BRA nu när man har gymnasiekort så är det ju bara att åka in och chilla i örebro. :)
Har bilder men har glömt sladden hos pappa.. så de får jag ladda upp senare.
Vi köpte i alla fall milkshake (?) jag tog banansmak skiiit god! Lina tog vanilj och Amanda tog choklad, det var fan den äckligaste milkshaken jag har druckit smaka bara kakao. Blev ingen shopping idag även fast man var sugen men måste ju spara mina pengar lite.

Det jag skulle säga var att snart ska vi göra mer tips. Sen i morgon eller på onsadag ska vi ta ut vinnaren av veckans blogg.

Hallon & mango- smoothie!

Tips på hur man kan göra en god smoothie.



Till ett glas bvehöver du:
1/2 dl frysta hallon
1/2 dl (fryst) mango
1 1/2 dl Arla Mild Yoghurt honung

Såhär gör du:
Mixa alla indgridienser till en krämig smoothie. Häll upp i ett glas och sen är det bara att servera. Funkar bäst med sugrör.




First day at school!

Yeeeeeees! Fan vad glad jag är. Jag klarade av att åka till skolan trotsallt. Har vaknat hundra gånger i natt och inte kunnat sovit, men jag orkade gå upp iaf. Hade 1½ timme på mig att göra mig iordning och äta frukost, men frukost blev det inte för det gick inte att äta, var så nervös :o sen fick jag typ halv springa till tåget och inte nog med det tänkte jag sätta mig på ett tåg mot Mjölby först hahah men sen såg jag mitt tåg. Tur att det var 2 personer jag kände på tåget annars hade jag fått ännu mer panik och stress! Sen fick jag sitta och vänta på bussen i ungefär 20min när jag kommit fram men det gick bra och det tar bara 2min med den där bussen så det gick fort att komma till skolan :) Jag visste vart jag skulle när jag kom fram så jag gick dit och väntade på typ lärarna och så med alla andra som också ska gå där. Sen fick man se klasslistan och vilken klass man hamna i. Jag hamna i en rätt bra klass tror jag. Fick två lärare som stog och prata hela tiden och gav info och papper och så, efter det sluta vi. Haha en timme i skolan, väääärt! När jag skulle gå till bussen prata jag med några tjejer så åkte med dom tillbaka till station och så. Sen sätta sig på tåget hem igen. Är glad att denna dagen äntligen är över. Kan säga att det är en del killar i klassen men mest tjejer tror jag. Nu är jag glad och hungrig hahaha. Har inte ätit nånting idag utom typ två tuggor på en macka. Kan inte äta frukost, det är äääckligt på morgonen!!

Fler inlägg senare och tips blir det också :D

Fransk manikyr

Har suttit hela kvällen och gjort fransk manikyr :) det tog ett tag men nu är det klart! mitt fransk-manikyr-sett är köpt på Lindex för hur mkt kommer jag inte ihåg men inte så mkt tror jag. Kan göra ett veckans-tips om hur man gör för att dom ska hålla längre lite senare i veckan :)

Håller på och fixar mitt hår för fullt just nu, det måste ju se bra ut imorgon.. första dagen i skolan! åååååh herregud är så himla nervös :o hoppas jag inte skämmer ut mig eller gör nånting som vore väldigt olämpligt imorgon hahaha. Slänger in en bild på mina naglar sålänge :)

Önska mig lycka till imorgon?



Klistra dit ett hjärta på varje ringfinger :) snyggt!


Hahah mitt första finger där blev lite mobbat, råkade måla det vita under :(

5 saker ni inte visste om oss!

1. Vi HATAR att åka karuseller.
2. Vi äääääälskar vårat löshår hih.
3. Vi har svårt för att bli kära. Kan va bra kan va dåligt..
4. Små barn utan respekt. ex. de som tog kort på oss oc de som snacka som fan på bion
5. När vi fyller 18 ska vi på roadtrip utomlands/sverige.



Del 4 av 4

Tar det bästa i slutet!


Gör ditt eget läppstift!

Lätt att göra, bra för folk som är panka och funkar bra.

Du behöver
En kastrull som du inte är särskilt rädd om
Läppstiftsrester i färger du gillar
vaselin
fin burk som du har ditt läppstift i

Såhär gör du
Smält ner dina läppstiftsrester( blir snyggare om du har fler läppstift för då blir det en cool nyans som ingen annan har) i kastrullen på låg värme och blanda ihop det med vaselin. Men finns chans att allt blir en brun röra så se upp för det.
Sen när du är nöjd med nyansen häller du över läppstifts smeten i burken du valde. Efter en stund stelnar läppstiftet så konsistensen behöver du inte vara orolig över.
Det blir fett i kastrullen men det är bara att torka ur och diska. Sen är allt klart! :)






Stress stress stress!

Hej på er vaaaa :) sitter just nu och gör ingenting speciellt. Senare ska jag be mamma färga håret på mig, börjar få en ful utväxt och sen är håret lite solblekt vid luggen så vi får se hur det blir :) dessutom är det kul att se att så många röstar på veckans blogg, men inte så kul att det finns folk som gör allt för att fuska och så... men nu släpper vi det. Som rubriken känner jag mig väldigt stressad idag. Det är så mycket jag ska/vill hinna idag och här sitter jag och inte gör nånting för att hinna allt. Jag ska städa, fixa med kläder, jag ska göra fransk manikyr, ja det är massa jag ska göra! Det blir mer inlägg ikv när Hanna kommer hem också :)

Vi hörs! ♥

Finalisterna är här!

Förlåt för att det blev lite dålig uppdatering igår. Det blev varken veckans hår eller veckans blogg. Veckans hår kommer vi ta en annan dag ist så missa inte :) Men nu är det så att vi har valt de 4 som ska tävla i veckans blogg. Vi valde 4 ist för 5 för att det ska bli hårdare konkurrans? :) Tävlingen avslutas på tisdag eller onsdag, beror på eftersom tävlingen skulle startat igår egentligen!

För att rösta skriver du siffran på den blogg du vill rösta på. Ni som tävlar får inte rösta på er själva och för att rösten ska bli godkänd av andra som röstar ska siffran eller bloggnamnet såklart vara med :) Vi ser IP numret så det går inte att fuska! Skriv gärna på er blogg att ni är med och tävlar så folk kan rösta på er. Lycka till!

VIKTIGT: VI KOMMER INTE PUBLICERA KOMMENTARERNA FÖRRÄN TÄVLINGEN ÄR SLUT OCH VI HAR MEDDELAT VEM VINNAREN ÄR DÄRFÖR ATT INGEN SKA RÖSTA SOM ALLA ANDRA ELLER ÖVERHUVUDTAGET SE VILKEN PLATS MAN LIGGER PÅ.


Här är de som tävlar:


1. http://olls.webblogg.se/


2. http://mywahlen.blogg.se/


3. http://umeflikkaa.blogg.se/


4. http://femtonfoton.blogg.se/

Så sätt igång och rösta!

HAHAHAHA

När jag och Hanna såg den här kunde vi inte hålla oss för skratt! HAHAHAAHAHAHHAH <3



Vad tkr ni om veckans klipp?

GLÖM INTE!

Ni har väl inte glömt att sista anmälningsdagen för Veckansblogg är idag? Skynda er att anmäla er så kanske just du blir en av de 5 finalistera :) Vi väljer ut vilka de blir senare idag. SKYNDA SKYNDA! ANMÄL ER HÄR! :D

Örebro igår!

Eftersom det inte blev några inlägg igår efter att vi kommit hem så får vi göra det nu ist :) Började med att vi skulle träffas på station kl 3, sen ta tåget mot Örebro :) framme i Örebro gick vi direkt till bion för att köpa biljetter så dom inte skulle ta slut. Dom hade inte tagit slut så biljetter fick vi! Sen vidare mot alla affärer och shoppa lite. Både jag, Hanna och Lina fick med oss nånting hem (: sen åt vi på La Baguette <3 dom har godast sallader och baguetter, muuuums! Sen var det dags för bio :) vi kolla på Vampyrer Suger, och ingen av oss tyckte väl att den var lika rolig som vi hade hoppats på och som vi trodde. Men emellanåt var den väl roliga i vissa klipp HAHA. Men det absolut sämsta med att kolla bio när det sitter massa andra där är att man vet aldrig vem man hamnar bredvid eller vilka som är där. Själv fick jag två ****** "små" killar bredvid mig som fan inte kunde vara tysta hela filmen. Dom försökte skratta som några tjejer som satt längre upp och mitt i filmen så började den ena prata om vad han hade läst på aftonbladet? vafaaan? Sjukt irriterande, tänkte säga håll käften till dom men nej jag är större måste vara snällTåget gick 15min efter det att bion var slut så vi gick rätt fort till tåget men vi hann. På tåget sitter det också 2 små killar och fjantar sig. Dom försökte typ ta kort på oss? vi blev iaf sjukt arga, men sen när vi skulle gå av så sa dom "hejdååå" *vinkar* vi peka finger åt dom :') så arga var vi! Så såg våran dag ut iaf. Shopping, fika, bio & vänner  ♥





svårt att få med alla haha :)

Del 3 av 4

Avfettande ansiktsmask

Den här masken funkar bra om du vill lugna ner och få en riktigt ren hy!

Du behöver
5 st jordgubbar
3 msk äppelcidervinäger

såhär gör du
Mosa jordgubbarna, blanda ihop med vinägern och låt stå ungefär 2-3 timmar.
Sila bort vätskan och lägg en ansiktsmask av jordgubbarna. Den kan även sitta under natten funkar bra om du har en handduk över. Sen är det bara att tvätta bort ansiktsmasken, efter det är det bara att du tar på fuktcreme.


hej och hejdå!

Tjo läsare.
Idag slutade jag as tidigt skönt som bara den. Ska snart sticka iväg till örebro och kolla bio som amanda skrev i inlägget tidigare.
Skulle bara säga att ni har väl inte glömt att anmäla er till veckans blogg? Ni kmr inte bli besvika över priset det kan vi lova.

Sen senare ikv när vi kommer hem så ska jag göra del 3 av 4 och Amanda ska också ge ett tips!

Glömde säga att i morgon så ska jag och amanda göra typ ett halvt video inlägg sen så kommer vi visa bilder på veckans frisyr :)







freeeeedag

Godmorgon alla :)
Idag är det fredag, sen är det lördag, sen söndag och sen måndag... JAG BÖRJAR SKOLAN! omg jag är lite nervös fkt :( kommer inte kunna sova på söndagkväll heller.. menmen det går som det går.
Tänkte bara uppdatera och säga att även denna dag blir det dålig bloggning. Vid 3 ungefär drar jag, Hanna & Lina in till Örebro för att kolla bio & äta (självklart lite shopping med hihi..) :) vi berättar mer om filmen när vi kommer hem eller på lördag, så kan vi ge recension om filmen och om den är värd att se. Låter det som en bra idé? :)

Tänkte bara påminna er om att anmäla er till Veckans blogg! På lördag utser vi 5 finalister och på tisdag har den som har mest röster vunnit. Anmäl er här! :D



små tips till bättre bilder!

Det finns alltid sätt att använda för att få bättre bilder, därför tänkte jag nu tipsa om grejer till kameran du kan använda dig av. Allt är ifrån http://tvspelsweb.se :)


Detta är close up filter +4, +2 & +10. Du sätter den på objektivet och använder det till att ta närbilder. Ju högre siffra, dessto närmare kan du komma föremålet. Du får fint skärpedjup av dom också :) Kostar under 100lappen! Har själv +1 & +4.


Bild då jag använt close up +1 :)


Det här är ett soft focus filter. Det hjälper till att ta bort skarpa drag och gör att huden ser len och fin ut. Under 100lappen på detta också. Har själv ett sånt här hemma som används till porträtt fotografering :)
Kommer mer tips till bättre bilder, men detta får räcka idag :)
Kan säga; del 1 av x!


Anonym
om små tips till bättre bilder!:
Villket photoshop använder du? :)

Sistah'sis: Jag använder mig utav Adobe Photoshop Elements 7.0 :)

NYHET!


Eftersom vi börjar få rätt mycket besökare tänkte vi starta med veckans blogg!
Alla som vill får vara med, eller iaf de som har bloggar :)
Kommentera inlägget om du vill vara med, så kommer jag och Amanda utse 5 finalister på lördag. När ni 5 är valda får ni göra hur ni vill för att ragga röster. Men från och med lördag kan alla börja rösta på de 5 vi valt ut :) Sen på tisdag kommer den som fått flest röster få ett hemligt pris!
Så anmäl er :D

AVSLUTAD!

Del 2 av 4

Hur man ångar porerna

Om du inte har till gång till bastu, kan du göra hemma gjort ansiktsbastu för att öppna porerna i ansiktet.
(man måste öppna porerna för att det ska bli enklare att klämma dem)

såhär gör du:

koka upp ca 2 liter vatten. Sen häller du det varma vattnet i en hink. Hämta en handduk och sätt dig med huvudet övanför hinken med handduken över dig. Sitt så ca 10 min, porerna öppnar sig efter ett tag. Torka försiktigt av ansiktet med en ren handduk. Ta sen papper och sätt runt fingrarna och kläm försiktigt.

Btw, de pormaskar som inte öppnar sig ska du inte pilla på för det ger bara fula ärr!




The Perfect Lie

Kolla in detta klipp! Sjukt vad man gör egentligen. Nu vet man iaf att det inte är alla som har bra hy, speciellt inte kändisar som man får för sig.



ännu lite shopping

Hej allihopa :)
Är nu hemma efter ännu en dag på stan. Skulle hämta buss kort och sen åka statsbuss till skola så jag vet vilka bussar jag ska åka med och så. Det verkar hur bra som helst på skolan och jag tror det kommer bli jättebra där, så det är ett +! Medans vi vänta på tåget hem gick vi lite på stan och då hitta jag lite jag ville köpa hehehehe :)

det blev detta;

Jeansleggings - Veromoda - 329:-
Nagellack & läppglans - KICKS - 150:- & 105:-
Proffs Mousse - KICKS - 45:- (gud vilken bra bild jag fick till... haha)
Örhängen - H&M - 39,50:-

del 1 av 4 !

Uppfräschande mask

Du behöver
5 st jordgummar
2 tsk naturell yoghurt
mandelmjöl (häv i så mkt som det behövs för att få en bra smet!)

Den här masken kanske inte är bäst för känslig hud. Jordgubbarna har c-vitamin och har en effekt som friskar upp huden.

Såhär gör du
Mosa jordgubbarna och blanda med mjöl och yoghurt tills du får en konsistens som ansiktsmasken har. Låt den ligga på huden i ca 10 min och skölj sen av med ljummet vatten. Efter det tar du bara på en återfuktande ansiktscreme.


Snart kommer det upp ett till bra tips om hur man ångar porerna men det får ni inte reda på förns jag lägger upp det! Men missa det inte :)



Vägen till bra hy

Tänkte nu ge er lite tips som är en hjälpande väg till bra hy för er som har problem med finnar eller eller vill undvika finnar :)

1. En bra väg till bra hy är att hålla ansiktet rent. Tvätta med vatten både morgon och kväll och använd inga feta ansikts krämer som täpper till.

2. Huden måste få andas och få luft. Försök därför att inte använda t.ex foundation med massa puder över. Det täpper till porerna och gör att de inte får luft vilket leder till att du får finnar och/eller att just porerna täpps till.

3. När du ska sova, tvätta bort sminket så du inte sover med sminket på i ansiktet. Eftersom du då har smink på dagen och sen sover med det på natten så får huden verkligen inte luft.  

4. Bästa sminket till dig med lite dåligare hy är definitivt mineral-smink. Det finns både mineral foundation & puder. Mineral foundation skiljer sig från vanlig foundation. Den är inte lika tjock och täpper då inte till huden. Både jag & Hanna använder mineralpuder och det funkar jättebra. Har själv haft problem med finnar men när jag för ca 1 år sen bytte till mineralpuder har min hy blivit mycke bättre.

Det här mineralpudret från Lóreal använder jag och Hanna.

5. Använd rätt produkter, dom bästa hittar du oftast på apoteket. En bra kräm mot acne är Basiron AC. Det finns på apoteket och den brukar funka på de flesta. Om inte kan du kontakta en läkare som kan skriva ut nånting bättre. Men börja enkelt, funkar det inte får du prova nånting annat.



6. Använd ansiktsmask minst 2ggr i veckan. Samt ansiktsvatten och återfuktande krämer.

7. Ät mycket vitaminer och mineraler. Det hjälper till bra hy.

Hoppas dessa små tips hjälper er mot bra hy :)

Onsdag

HEj!
Nu sitter jag här oich äter macka, kom nyss hem från skolan. as chill dag!
Åkte till skolan halv 11 och kom hen halv 2, kan det bli bättre? :)
Nu har vi blivit ett litet tjejgäng typ haha, det är skoj!
Men det suger att Amanda och jag inte kommer gå i samma klass sen och vi kommer inte ens gå på samma skola ännu värre! Men det går som det går antingen dör man eller så kanske man lever vidare som om inget har hänt, vem vet? Har inte så mycket att säga idag så.. Lägger upp lite bilder istället.

Senare idag lägger jag upp ett beauty tips, så håll kom in snart igen och titta.
Amanda kanske också kan lägga upp ett tips :)





Yeeeeeeees!

Idag är jag glad :D Jag har gått upp rätt tidigt idag (ställde klockan) & sen när jag går upp ser jag att det är strålande sol ute och jättevarmt, wooohoooo! Idag blir det en dag ute i solen alltså peeerfekt! Snart börjar jag skolan också.. på ett sätt vill jag men ändå inte. Jag hatar att gå och vänta på nånting som jag är nervös över, det gör det bara värre. Men när dagen är här kommer jag vara så nervös så jag inte vet vart jag ska ta vägen :o

Nej nu ska jag gå och äta frukost/laga mat är hungrig som vanligt hehehe :') vi ses senare!


Tänk när det var såhär mkt snö ute, man kunde simma i trädgården hahah.

Liten ledtråd ;)

Här får ni en ledtråd till vad veckans hår tips kommer va :D vi kommer filma detta så det kommer på film så ni kan kolla, missa inte detta :D



rip morfar

Nu var begravingen avklarad. fifan säger jag bara hoppas det dröjer länge länge länge innan det är dax igen. Fan jag är helt slut nu, grät som en idiot. I alla fall när man skulle gå fram till kistan och säga hejdå, då bröt man seriöst ihop nästan lite pinsamt alla satt ju där och kolla på en. Men vafan ska man göra?
Nu sitter jag och dunkar Lykke Lis låt possibility as bra depp låt!



                                                                             

Shoppingdag igen :D

Fast den här gången så var det Amanda som shoppa haha (: åkte in runt 10.55, eller ja då gick tåget :) sen mötte jag upp Sara där sen gick vi och kolla i affärer och så :) 3 timmar var vi där, så nu värker benen och armarna haha. Fick med mig lite hem iaf som jag tänkte visa nu. Ville egentligen köpa skor och väska också men hittade ingen jag ville ha, iaf när det gällde skor. Vill verkligen ha typ boots nu till hösten men hitta inga :(

Här är det jag handla!


Rouge - H&M - 49.50:-


BH & strumpor - Ginatricot - 99:- & 39:-


Tröja - Ginatricot - 199:-

felåt

Imorgon har vi fullt upp igen. men 4 inlägg ska ni iaf få. För jag ska ju på begravning och amanda ska bort också. Men vi lovar att inte göra inläggen såhär sent ! puss på er :*

Photos


Fotograf: Amanda | sistahsis.blogg.se

När jag bestämde mig för att gå och fotografera dessa blommor var fokus allt som var inställt i huvudet på mig. Jag ville få fin bokeh i bakgrunden (kan förklara i ett annat inlägg vad det är för nått) och jag ville få ljusa och fina färger. Tycker jag lyckades rätt så bra med det och skärpan, eller? :)
Ni får mer än gärna kommentera vad ni tycker om bilderna, skulle bli jätteglad då! ♥

12 små må bra tips :)

1. Om man har öroninflammation rätt ofta så ska du lägga en liten vitlöks klyfta inbäddad i fetvadd i örat.

2. Borsta inte tänderna inom 1 timme om du har ätit något surt eller frukt. För om du gör det borstar du in fruktsyran istället för att ta bort den.

3. Om du har huvudvärk så botar lime smärtan. Ta en lime och dela den i 2 delar och massera in den i pannan. Då försvinner dunkandet i alla fall.

4. Om du har fått lim på fingrarna så det blir sådär kletigt kan aceton ta bort det.

5. Har du svättfläckar underarmarna som inte funkar att få bort efter tvätten ? ta lite bikarbonat och vinäger det tar bort fläckarna.

6. Om huvudvärken inte försvinner om man masserar med limen kan man alltid lägga sig i ett varmtbad, det lindrar smärtan.

7. Trötta ögon som är röda och har ringar under sig funkar att ta bort om man tar bomulstussar dränkta i vitt te som man sätter under ögonen. Funkar bäst om det har sått i kylen först.

8. Vinäger och honung tar bort hals ont. Vinäger dödar bakterierna och honung hjälper mot det onda.

9. Som ni vet när någon tänker på en så hickar man ju, haha. Men om du hickar och tröttnar på det så shoooota balsamvinäger.

10. Har du skavsår på fötterna så funkar silvertejp mycket bättre än ett vanligt plåster.

11. Fula blåmärken går lätt att ta bort med arnica-kräm, det finns i apoteket.

12. och det sista tipset är hur man botar orolig mage, Citronidal är svaret på den frågan. Är ett fröextrakt från grapefrukter. (natruglig antibiotika)




 
                                                           

första skoldagen

hej!
Ja idag var det skola, känns förjävligt att börja skolan igen..
Börja med att vi fick gå in i en stor samlings sal, sen så sa de alla som ska gå tex sam som kmr från kumla hallsberg och alla de där orterna följer med de där. HAHAHA jag blev lite förvirrad där ett tag.
Justja min nya klass kanske jag borde nämna. Kände typ halva klassen så det är ju rätt skönt och resten av klassen lär jag väl känna snart. :)
Var faktiskt inte så nervös som jag trodde att jag skulle va. Men det blir väl värre sen när 2erna och 3erna kmr till skolan med.

Men i morgon slipper jag skolan. För ska på begravning, det taggar man ju inte.
Amanda eller jag lägger upp ett inlägg senare om tips eller nått!


en riktigt gammal bild på oss ! haha

                                                                              

Måndag

Idag är det måndag, jag hatar måndagar. Hade det varit skola för mig nu hade det varit ännu värre. Ni vet, gå upp tidigt efter en helg då man vänt på dygnet helt. Men nu har jag fortfarande sommarlov så ska njuta lite till :) Om en halvtimme ska jag gå till tåget för att åka till tandläkaren. Tåget går om 45min så bäst jag skyndar mig :o har varken tagit på mig eller borstat tänderna haha. Fler inlägg kommer ikv!

Tummen ner för dåligt väder!

Vart har sommaren tagit vägen? Det är varken sol eller bra väder längre, bara mulet och regn :( har varit det dom sista dagarna iaf, förutom igår då det var strålande sol och jättevarmt. Tänkte slänga in ett litet inlägg och säga att min hund Teo äntligen har kommit hem. Nej han har inte rymt, utan han var hos mormor under ett par dagar då vissa i familjen skulle bort. Men nu är han hemma och jag har kramat sönder honom, nästan.

Imorn blir det lite annorlunda bloggning. Blir nog en snabb update innan jag åker till tandläkaren halv 1 och Hanna är i skolan så hon kan inte uppdatera. Men vi löser det genom flera inlägg på kvällen :)


Teo i början av sommaren :)

Shopping dagen :D

Hej alla!
Som jag sa igår så ska jag visa vad jag har shoppat idag.
Fick 1000 kr av pappa men de försvann lika fort, vet inte ens brände alla pengar på, haha.
Ett bra köp som jag gjorde var att köpa OBH NORDICAS WAVE MAKER. Så Linnéa kan få tillbaka sin vågtång någon gång. Jag tror att jag har lånat den för länge... hehe
Men kan inte hjälpas vågtången är nästan mitt liv, haha.
Aja, här kommer lite bilder på dagens shopping!




(syster fick ställa upp som handmodell)

Vågtång
Väska
Mineral puder
Kalender 

                                                                                      

Hur man sätter in hair extensions

Amanda och jag ska ha en kategori som heter Veckans hår, så varje vecka kommer vi att göra olika frisyrer eller något annat som har med hår att göra och visa steg för steg hur man gör det. :)
Så idag tänkte vi visa hur man sätter in hair extensions eftersom det kan vara rätt krångligt att göra det.


1. Börja med att fördela håret i "steg" fördela nästan längst ner och sätt upp det övriga håret med en hårklämma. Sen tupperar du och sprayar på håret och sätt i clipsen med 4 klämmor.



2. När du har gjort det släpper du ner resten av håret och fördelar igen. Den här gången tar du de 2 clipsen som har 3 klämmor och sätter lixom runt huvudet. Tupera och spraya håret.



3. Släpp ner håret igen fördela håret på sidorna och sätt in clipsen med 2 klämmor på varsin sida av huvudet.


4. Dom här små clipsen ska egentligen sitta framme vid ansiktet. Men jag tycker att det blir snyggare om man sätter dem där det ser ut som att det fattas lite hår.


Resultatet blir såhär! Suuuuper snyggt :D



                                                  

Söndag

Hej allihopa :) Idag är det söndag, och söndagar är den värsta dagen på veckan om man frågar mig. Fast måndagar brukar inte vara så härliga dom heller, iaf inte när det är skola. På tal om skola, Hanna börjar skolan imorn och jag börjar den 23. Kommer ihåg när vi slutade 9an och man hade hela sommaren framför sig. 1 vecka kvar för mig nu, 1 vecka...

Men min sommar har varit hur underbar som helst, nu får man sikta fram mot nästa sommar igen. Nu ska jag gå och äta nånting, är huuungrig haha. Är typ alltid hungrig även fast jag kanske åt nånting för inte så länge sen, är det normalt? :o


Skolavslutningen, haha gud vad vi grät ♥

Missa nu inte Veckans hår senare som Hanna ska skriva om. Intressant vill jag lova :D

Denna långa dag i ord

Otroligt varmt har det varit idag. Har haft kortbyxor och linne bara men det har varit varmt det med :o imorgon hoppas jag på lika bra väder så jag kan vara hemma och verkligen ligga och pressa i solen, börjar bli hur blek som helst! Har iaf varit med Lina idag. Vi har varit både hemma hos mig och henne. Gått vår vanliga runda på 45min, asskönt i detta väder. Himlen var helt rosa när solen gick ner fint värre! Tänkte bara säga det, så ni vet vad jag gjort idag haha.


finare i verkligheten ♥

rip min älskade navel piercing

Hej alla! :)
just nu sitter och och tittar på min ex piercing i naveln, var tvungen att ta ut den för att min kropp stötte ifrån den..
Men det är skönt att den är ute nu i alla fall, mådde verkligen as dåligt av den. Men nu svider det för jag var tvungen att ta på alsolsprit.

nej nu ska jag sluta tycka synd om mig själv, för i morgon ska jag åka in och shoppa :D :D :D
laddar upp på bloggen sen vad det var jag handlade! nu så länge får ni nöja er med lite bilder på mina älsklingar Tilly och Nisse.




                                                                                                  
                                                                                                   

Ögon redigering

Eftersom jag håller på mycket med bilder och photoshop och så tänkte jag nu visa ett steg-för-steg inlägg om hur man kan fräscha upp en bild eller ett ansikte genom att redigera ögonen, hur enkelt som helst. Börja med att öppna ditt photoshop och välj den bild du vill redigera ögonen på.


Först väljer du verktyget Skugga.


Skugga då på ögonvitan så den blir ljusare, inte överdrivet mycket men lite så att det syns iallafall.


Välj sen verktyget Efterbelys.


Dra verktyget över dina ögonfransar och själva "ögonenfärgen", haha inte så bra på ögats delar. Men överdriv inte här heller så att det blir för mörkt så det nästan blir svart. Lagom är bäst i detta fall.

Hoppas du ser skillnad och att du som jag ser att bilden lyser upp och ser bättre ut :) ögonen tycker jag gör hela ansiktet.

Före


Efter


Hoppas detta lilla tips hjälpte!

Gå ner i vikt?

Vill du gå ner i vikt men orkar inte träna och vill inte sluta äta? 
För ett tag sen kollade jag på något bantings program på tv:n då sa dom att om man åt mycket lätta mejeriprodukter, alltså lätt mjölk, lätt ost, m.m så skulle man få ut mer fett i avföringen vilket är bra för då fastnar det ju inte inne i kroppen.

Testet var att en vecka skulle man äta som man brukade fast inte äta några mejeriprodukter alls och sen nästa vecka äta precis samma mat med lika mycket kalorier och allting, fast bara äta mycket mer lätt ost och dricka lätt mjölk. Resultatet från avföringen blev att man blev av med ungefär 2-3 grams fett mer om man åt mycket mejeri produkter.




                                                                                     

bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1927365/sistahsis?claim=wv5hxvwmkts">Följ min blogg med bloglovin</a>

Amandas och Hannas första möte!

Som Amanda skrev i det tidigare inlägget att någon av oss skulle berätta hur vi träffades. Så jag tänkte ta och berätta det.

Det började med att Amanda böt till min klass när vi gick i 4-5:an. I början pratade inte vi så mycket, båda var nog blyga. Men sen kommer jag ihåg att det kom som ett virus till skolan så nästan alla fick magsjukan tror jag det var, då så var de som jag brukade umgås med sjuka och de som Amanda brukade umgås med sjuka, så det blev att vi började umgås. Umgås i skolan gick vidare till att umgås efter skolan och sen höll det på sådär. 
HAHAHA en sak jag kommer ihåg som vi gjorde ibland, var hunddagen. Då träffades vi med min hund Tilly och Amandas hund Teo. Det var kul men rätt mobbat, vi visste ju inte ens om Tilly och Teo gillade varandra ens. haha.
Jo men det var så vi träffades och var väldigt ofta och det är kul att efter så många år så är vi fortfarande bästa vänner.




                                                                                                   

Våran blogg!

Våran blogg kommer handla om vår vardag, smink, skönhet, photoshop, kameror och lite annat smått och gott, haha. 
Vi kommer även ge massa bra tips du inte vill missa!




Hej jag heter Hanna och är 16 år. Det jag kommer skriva om i bloggen är mest om min vardag, men kommer även att skriva om skönhet smink och allt åt det där hållet.
Både jag och Amanda Ä-L-S-K-A-R hår så vi kommer ha en kategori som heter Veckans hår, där vi kommer experimentera och göra massa frisyrer och visa steg för steg hur man gör dom.
Jag gillar även kläder, väskor, skor,. jaa. Alla dom där tjejgrejerna haha.



Hej jag heter Amanda och även jag är 16år. Min del i bloggen kommer handla om foto, redigering och min vardag, sen har även jag och Hanna en massa tillsammans som vi kommer skriva om men det beror helt enkelt på vem som kommer skriva det :) Jag gillar att fota och hålla på i photoshop så det är en stor del av min vardag, sen älskar jag alla dom där tjejgrejerna som Hanna nämnde haha.

RSS 2.0