Vägen till bra hy

Tänkte nu ge er lite tips som är en hjälpande väg till bra hy för er som har problem med finnar eller eller vill undvika finnar :)

1. En bra väg till bra hy är att hålla ansiktet rent. Tvätta med vatten både morgon och kväll och använd inga feta ansikts krämer som täpper till.

2. Huden måste få andas och få luft. Försök därför att inte använda t.ex foundation med massa puder över. Det täpper till porerna och gör att de inte får luft vilket leder till att du får finnar och/eller att just porerna täpps till.

3. När du ska sova, tvätta bort sminket så du inte sover med sminket på i ansiktet. Eftersom du då har smink på dagen och sen sover med det på natten så får huden verkligen inte luft.  

4. Bästa sminket till dig med lite dåligare hy är definitivt mineral-smink. Det finns både mineral foundation & puder. Mineral foundation skiljer sig från vanlig foundation. Den är inte lika tjock och täpper då inte till huden. Både jag & Hanna använder mineralpuder och det funkar jättebra. Har själv haft problem med finnar men när jag för ca 1 år sen bytte till mineralpuder har min hy blivit mycke bättre.

Det här mineralpudret från Lóreal använder jag och Hanna.

5. Använd rätt produkter, dom bästa hittar du oftast på apoteket. En bra kräm mot acne är Basiron AC. Det finns på apoteket och den brukar funka på de flesta. Om inte kan du kontakta en läkare som kan skriva ut nånting bättre. Men börja enkelt, funkar det inte får du prova nånting annat.



6. Använd ansiktsmask minst 2ggr i veckan. Samt ansiktsvatten och återfuktande krämer.

7. Ät mycket vitaminer och mineraler. Det hjälper till bra hy.

Hoppas dessa små tips hjälper er mot bra hy :)

SLÄNG IN EN SISTAH'SIS KOMMENTAR SÅ BLIR VI OTROLIGT GLADA!

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0